Skořice
Skořice nejenom krásně voní a ještě lépe chutná, její konzumace s sebou přináší i řadu zdravotních výhod. Jednoduše řečeno, je to takový všelék! Skořice totiž obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vápník, železo, tuk, hořčík, fosfor, mangan, draslík, zinek, měď, selen, omega 3 kyseliny, omega 6 kyseliny, také vitamíny A, B, C, E, K a mnoho dalších zdraví prospěšných látek.
Podle lékařů bychom právě kvůli těmto všem látkám měli skořici konzumovat každý den. Údajně stačí jen jedna lžička denně.
Zdravotní účinky skořice:
- Antibiotické účinky
- Podporuje imunitní systém
- Detoxikuje organismus
- Snižuje hladinu cukru v krvi
- Podporuje trávení
- Zlepšuje pravidelnou stolici
- Pomáhá proti stresu
- Působí proti nespavosti
- Pomáhá zbystřit mysl
- Zvyšuje pozornost
- Urychluje metabolismus
- Působí proti bolesti břicha
A to je jen výčet toho, co všechno skořice s naším tělem dokáže. Proto snězte každé ráno ihned po probuzení jednu lžičku každý den. Takto brzy ráno je to z toho důvodu, že její účinky na vás budou působit celý den. Účinky skořice se dostaví opravdu velmi rychle, už do 45 minut od toho, co ji sníte.
Pochopitelně si nemusíte nasypat skořici na lžičku a sníst takto samotnou. Klidně si ji přidejte do ovesné kaše, do cereálii, prostě do čehokoliv, co máte rádi.
Výborné také je, když smícháte 1 čajovou lžičku s 1 nebo 2 lžičkami medu a tuto směs si natřete na chleba. Nezapomeňte však, že skořici by neměly konzumovat ženy, které jsou v prvním trimestru těhotenství a ani děti, které jsou mladší 6 let. A také dbejte na výběr skořice. Raději se vyhněte té z Číny a volte raději cejlonskou, protože ta neobsahuje kumarin, což je látka, která je při vyšších dávkách pro naše tělo, především pro játra, škodlivá.
Zdroje:
Obrázek - http://krasna.nova.cz/clanek/modaastyl/k-cemu-vsemu-je-dobra-skorice.html